Hoppa till sidans innehåll

Tiomilarapport

07 MAJ 2018 20:30
Förra helgen gick en av världens största stafetter i Nynäshamn och Skarpnäcks hade hela fem lag som godkända tog sig i mål.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2018 17:05

Ungdomarna visade vägen i 10MILA

Först ut av Skarpnöcks fem lag var Ungdomslagen – två lag med sex ungdomar i varje lag. Tyvärr var bröderna Dryselius sjuka men eftersom ungdomslagen hade reserver så kunde SOL ändå starta med fulltaliga lag. 

Lag 1: Karolina Bergh Papasikas, Justus Arenander, Tilde Mansén, Linus Halvorsen, Mirja Nordin och Tindra Jonsson. Lag 1 kom in på en stark 135:e plats.

Lag 2: Agnes Edgren, William Möller, Majken Jansson, Lukas Östman, Leo Ljungberg och Tove Svedell slutade på 263:e plats av 305 godkända lag (330 lag startade). 

 

 

 

 

Damlagen sprang med tre D16-löpare

I damkaveln ställde Skarpnäck upp med två damlag. Trots att båda lagen drabbats av bortfall pga sjukdom dagen innan tävlingen så kunde klubben ställa upp med två hela damlag. Tre av löparna först ställde upp i ungdomskaveln på förmiddagen för att sedan springa sina första svarta tävlingsbana på eftermiddagen/kvällen/natten. Mycket stark jobbat av Karolina som sprang första sträckan både i ungdomslaget och ett av damlagen, och Agnes och Tove som sprang sista sträckorna både i ungdomslagen och damlagen. Det är rolig att se vilken härlig glädje och stöd alla i damlagen visade och vi som sprang för första gången fick alla en stor erfarenhet att ta med oss till kommande år. 

 

 

 

10mila med godkänt resultat 

För ett par månader sedan såg läget ljust ut för SOLs 10milalag då det fanns 15-20 personer som var aktuella för att springa. Men under våren föll flera av våra potentiella långsträckslöpare ifrån pga av skadebekymmer. Dagarna innan 10mila insjuknade dessutom flera personer och vi tvingades till omkastningar i laget. Det sista återbudet kom kl 02.30 på söndag morgon och det blev oss övermäktigt att klara av på egen hand så det fick lösa genom att låna in en löpare från Söders SOL.

 

Det lag som till sist förde budkavlen runt de tio varven i Nynäshamnskogarna gjorde det ändå genomgående med ett klart godkänt resultat. SOLs 10milalag slutade på en fin 206:e plats 2018.

 

 

 

Arbete med trafik, el, utsättning av kontroller, planeringen och styrelsen

10mila styrelsen har Skarpnäck medlemmar som lägger ner ett större antal timmar för att planera och genomföra tävlingen varje år. Samuel Henriksson ansvarig för IT/Tävlingsadministration, Stefan Gustafsson,  Trafik/Logistik och Joel Ahlqvist Arena/Material. 

Inför årets tävling har även flera medlemmar hjälp våra grannklubbar Älvsjö, Enskede och Skogsluffarna med arbete att sätta ut kontroller, plocka kartor och se till att arenan hade ett fungerande elsystem. 

Dessutom har både de som deltog i damkaveln och 10milalaget samt ett antal föräldrar och medlemmar hjälpt till med att spärra av och styra trafiken runt arenan. Allt detta arbete ger klubben en viktig inkomstkälla detta år. Stort tack till alla som hjälp till! 

 

 

 

 

10mila 2019

Nästa år går 10mila i norra Skåne. Då hoppas vi på att våra blivande juniorer kan vara med och föryngra 10milalaget och damkaveln. 

 

 

Skribent: Åsa Edgren
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Skarpnäcks OL
Leif Carlsson, Pungpinevägen 11
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: 070-4931339
E-post: This is a mailto link

Se all info