Hoppa till sidans innehåll

Rekommendationer och beskrivningar


Sprinter-KM

Sprinter-KM bör bestå av en prolog (max 10 min segrartid) och en epilog (max 20 min segrartid). Svårighetsgraden på prologen bör vara av B-karaktär (vit) och ska passa alla klasser. På epilogen tillämpas jaktsstart, där resultaten från prologen ligger som grund. Epilogen bör finnas i två varianter, en blå och en orange bana. HD-12 springer endast prologen och startar där efter övriga klasser.

Gängbudkavle

Gängbudkavlen består av mixade 3-mannalag, där varje löpare springer två sträckor. Kavlen bör bestå av två gröna banor (ca 1,0 km), två oranga banor (ca 1,5 km) och två blåa banor (ca 2,0 km). Lagen sätts samman på tävlingsdagen med målsättning att få så jämna lag som möjligt. KM-tecken i gängbudkavlen räknas ej med i medaljligan.

Utdelning av KM-medaljer

Mer än en KM-medalj per år kan inte erhållas. De under året erövrade KM-tecknen ingraveras på baksidan av en och samma medalj. Efter 10 erövrade KM-tecken tilldelas titeln "STOR GRABB" resp. "STOR TJEJ" och ett speciellt bevis på detta utdelas. Efter 25 erövrade KM-tecken tilldelas titeln "SOLMÄSTARE" och ett värdefullt bevis på detta överlämnas från klubben. Medaljer och andra utmärkelser överlämnas tillpristagarna vid SOL's Luciafest.

Poängpris

Samtliga KM-tävlingar inräknas i SOL's poängpris. Det gäller alltså att deltaga i så många KM-tävlingar som möjligt och med så bra resultat som möjligt. Poängsättningen ser ut enligt följande: Första plats ger 7 poäng, andra plats ger 5 poäng, tredje plats ger 4 poäng osv.

Tidpunkter och platser för KM-tävlingar

Banläggnings-KM avgörs normalt under jan-mars.
Sprinter-KM, gängbudkavlen och Dag-KM förläggs normalt till en helg, den så kallade KM-helgen. KM-helgen är ett läger där tanken är att deltagarna ska övernatta. Möjlighet bör dock finnas att åka ut bara till en av dagarna. Målsättningen är därför att förlägga KM-helgen på ett avstånd av ca 5-10 mil från Stockholm.

Nytt från år 2000 är KM i park-OL. Denna KM-tävling avgörs i maj månad i samband med någon av etapperna av Stockholm city cup.
Terräng-KM avgörs någon vardag kväll i aug-sep i anslutning till KIP.
Natt-KM avgörs under oktober månad från KIP.
Lång-KM avgörs normalt i samband med SOL's Gotlandsresa i oktober.

Uppdaterad: 16 MAJ 2016 19:41 Skribent: Katarina Sahlsten

Postadress:
Skarpnäcks OL
Lars Segerman, Nämndemansbacken 67
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: 0704931339
E-post: This is a mailto link

Se all info