Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning 4 juni

29 MAJ 2020 11:28
Samling vid Kärrtorps IP senast 17.40.
Träning från Hålludden/Artipelag, Värmdö.
  • Uppdaterad: 03 JUN 2020 15:23

Toppnotering för hela våren förra veckan. 19 SOL-are tog ut karta för att träna.

Samling vid Kärrtorps IP senast 17.40.
Tag med dig klocka, plastficka till karta, vätska och varmt ombyte. 

Teknikträningen utgår från Hålludden/Artipelag, Värmdö.

Svart bana har idag en övning med flera olika moment. Kör du inte hela banan, kan du välja vilka moment du ha mest behov av att träna.

Närmast Start/mål finns tre klungar med kontrollplock och en del riktningsförändringar. Här gäller det som alltid att ha fokus på rätt utgångsriktning från kontrollen. Försöka även ha en bra bild i huvudet av hur terrängen innanför cirkeln ser ut när du närmar dig kontrollen, så du har större chans att spika kontrollen. Jobba med din teknik in/ut från kontrollen!

Mittenpartiet av kartan är en kurv-OL övning. Helt enkelt att du ska försöka orientera endast mha brunbilden. Vill du utmana dig själv lite extra, så spring denna del utan kompassen. Tips är att höja blicken och se de stora formationer.

På den södra delen av banan är det fokus på kontrolltagning i sluttning. En gammal regel är att man alltid ska försöka ta sluttningskontroller ovanifrån, helt enkelt för att man då har bäst överblick.

Det som är viktigt är att ha koll på vilken nivå man befinner sig på i sluttningen, någon avläsningspunkt strax för eller på sluttningen är avgörande. Sekunderna tickar oftast snabbare iväg vid missar på sluttningar än i flack terräng.

Tänk också på att det är svårare att hålla en rak linje när du springer på skrå i en sluttning. Viktigast är att du för varje kontroll i sluttning har en plan för hur du ska ta kontrollen och att du är medveten om de risker som finns med just din plan!

Orange bana fokuserar på att ta kontroller där du antingen in mot kontrollen eller i själva kontrolltagningen måste ha koll på kurvbilden och hur kontrollpunkten är placerad i höjdled.

Hela svart bana är 10,6 km. 1:10.000 eller 1:7.500

Orange bana är 4,4 km. 1:7.500

-o0o-

Anmäl dig till träningen genom att skriva in som kommentar och ange vilken bana du vill springa orange eller svart och skala, så att rätt antal kartor skrivs ut.

Ange också om du har eller behöver plats i bil.

Ansvarig/Kontakt Leif Carlsson 070-4931339, lfcrlssn(at)gmail.com.

För kommande torsdagar läs Kalendern och SOL-Nyheter.

Banorna finns kvar för träning till lördag 13 juni för egen träning.

Denna vecka finns också träning Sydväst och H70+Ligan (Luffarligan.se)

Se nyhet om andra träningar fram till sommaren här.

Skribent: Leif Carlsson
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skarpnäcks OL
Nils-Göran Nilsson, MOVÄGEN 1
18249 Enebyberg

Kontakt:
Tel: 0704931339
E-post: This is a mailto link

Se all info