Hoppa till sidans innehåll

Träningen för juniorer och seniorer återupptas med nya anpassningar

09 NOV 2020 15:28
Uppdaterad 22 november!
  • Uppdaterad: 09 NOV 2020 15:28

Fr.o.m. tis 24/11 ändras ordningslagen så att allmänna sammankomster/offentliga tillställningar begränsas till max 8 personer. Det påverkar inte våra träningar direkt men lagen förutsätts också vara normgivande. Vi anpassar därför våra junior/senior träningar till den nya normen, se gulmarkerad ändring nedan. 
 
Styrelsen har utifrån de nya råd och rekommendationer som finns gällande idrottsträningar diskuterat möjligheten att på något sätt fortsätta med tisdagsträningen för juniorer och seniorer. Då träningen under vinterhalvåret uteslutande består av löpträning i olika former har styrelsen också tittat närmare på hur friidrotten hanterar den nu rådande situationen.
Styrelsen har då kommit fram till att tisdagsträningen kan fortsätta i enlighet med de nya riktlinjer som friidrottsförbundet tagit fram för friidrottsverksamhet under skärpta allmänna råd.
 
För tisdagsträningarna gäller nu följande:
 
- Kom ombytt och duscha hemma.
- Det är OK att lämna väska/överdrag eller att nyttja toaletten i klubblokalen men tills vidare gäller att endast en person i taget får vistas i klubblokalen i samband med träningarna. 
- Vi springer på grusväg/äng/bana där det finns gott om plats att springa om och hålla avstånd. Träningspassen kommer att läggas upp så att klunglöpning inte ska uppstå.
- Max 8 personer får träna tillsammans. Om fler personer kommer till träningen kommer deltagarna att delas upp i flera grupper.
-Träningarna kommer även att finnas tillgängliga digitalt för den som föredrar att träna enskilt. Vill du ha ytterligare inspiration till träningpass att köra på egen hand, kontakta Roland eller Sanna.
   
Som deltagare på träningen förväntas du också i övrigt följa de allmänna råden för att skydda dig själv och andra från smittspridning.
 
/ Styrelsen
Skribent: Lars Segerman
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skarpnäcks OL
Lars Segerman, Nämndemansbacken 67
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: 0704931339
E-post: This is a mailto link

Se all info