Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning v 15 Mörtsjön

07 JUN 2021 10:53
Svart bana består av 5 st korta banor. Orange nivå har en bana där du får växla mellan att hitta naturliga ledstänger/stråk att följa, eller att med kompassen sikta mot tydliga hållpunkter/uppfång.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2022 08:52

Samling vid Kärrtorps IP parkeringen kl 1745 (om behov finns, annars åker vi direkt).

Anmäl dig i kommentaren till denna nyhet så att du får en karta med önskad bana (svart eller orange) och kan erbjuda skjuts (antal platser) eller behöver bilplats.

Vill du träna på egen tid? Skriv din epostadress i kommentaren (vi ser inte den adress du anger i epostfältet) så skickar vi filer för egen utskrift. Vi mejlar även ut PM för detaljerad information om hur träningen är tänkt att genomföras.

Ha med egen plastficka! Läs PM!

PM för teknikträning

Vecka 15, 2022

Samling på parkering längs Balingsta Alle, Huddinge. Det finns tre små parkeringar på vänstra sida om grusvägen med plats för 4-6 bilar på varje. Sen finns det en litet större parkering ca 250 m längre fram på höger sida om vägen. precis innan Balingsta Gård.

Kontroller sitter ute för träning mån-fre 11-15 april.

Svart bana består av 5 st korta banor med lite jogg från sista kontroll på en slinga till startpunkt på nästa slinga. Det gäller att ha rätt fokus vid start på varje ny bana, och hålla denna hela banan igenom. Vid tävling är det oftast i början av banan vi gör misstag eftersom vi inte har rätt fokus, det får du här chansen att öva på. Jogga sedan till nytt startpunkt, och fundera på vad du gjorde bra och vad du vill försöka förbättra till nästa bana.

Du kan genomföra övningen i tävlingsfart om du vill, så det blir som en o-intervall övning. Men syftet är främst att ha rätt fokus, framför att ha hög fart.

Orange nivå har en bana där du får växla mellan att hitta naturliga ledstänger/stråk att följa, eller att med kompassen sikta mot tydliga hållpunkter/uppfång. Var medveten om när du använder vilken strategi.

Svart: 1:10.000 eller 1:7.500. Springer du alla 5 banor blir det ca 8,1 km. Du kan enkelt hoppa över Bana 2 och/eller Bana 4. Du kan även korta av sista banan från kontroll 21 till mål.

Orange: 1:7.500, 3,5 km

Alla har ca 1100 m till starten, allt för att du ska hinna få rätt fokus ☺.

Livelox finns här.

Skribent: Nicke Papasikas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skarpnäcks OL
Lars Segerman, Nämndemansbacken 67
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: 0704931339
E-post: This is a mailto link

Se all info