Hoppa till sidans innehåll

Teknikträning v 20 Orminge

07 JUN 2021 10:53
Stafett-OL: Det finns orange, violett och svarta banor med möjlighet till att öva stafett tillsammans.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2022 08:52

Samling vid Kärrtorps IP parkeringen kl 1745. Nickes bil går oftast från Farsta Strands tunnelbanestation kl 18.00

Anmäl dig i kommentaren till denna nyhet så att du får en karta med önskad bana (svart eller orange) och kan erbjuda skjuts (antal platser) eller behöver bilplats.

Vill du träna på egen tid? Skriv din epostadress i kommentaren (vi ser inte den adress du anger i epostfältet) så skickar vi filer för egen utskrift. Vi mejlar även ut PM för detaljerad information om hur träningen är tänkt att genomföras.

Ha med egen plastficka! Läs PM!

PM för teknikträning

Vecka 20 Orminge

Träningsinformation: 

Orange: 2 slingor 2,2km och 2,5km

Violett: 2 slingor 3,6km och 2,1km

Svart:  2 slingor 4,1km och 3,9km

Träningens syfte:

Nu flyttar vi lite fokus mot 10mila som kommer om 2 veckor och kommer därav köra 2 st träningar i rad med fokus på att springa mot varandra i skogen på gafflade banor. Tanken är dock fortfarande att jobba med dina egna beslut så att du gör de valen du vill göra för att komma fram så säkert och snabbt som möjligt till varje kontroll. Kan du behålla fokus på orienteringen när du blir störd av andra löpare? 

Övrigt:

Uppvärmningskarta från parkering till start finns på kartan för Orange. Dessutom finns en linje OL för övriga som man kan köra på väg till start eller hem från målet till parkeringen. 

Orange: Tanken är att orange kör i par där man springer varannan kontroll och berättar för sin kompis vad man läser på och hur man tänker, det är en så kallad uppföljningsträning. Tillbaka vid målet kan man sedan prata lite längre om hur det gick och vad man kanske kan göra bättre på nästa varv eller vad man ska fortsätta tänka på som gick bra! 

Violett och Svart: Stafett träning med Masstart i grupper om 3-6 personer i varje. Första intervallen masstart och sedan kan man med fördela köra en simulerad jaktstart på andra intervallen. På svarta banan finns inga små stigar.

Analys:

Som vanligt vid slingor passar det bra att stanna upp efter varje varv och fundera på hur du upplevde slingan/intervallen och vad du vill förbättra till nästa.

Skribent: Nicke Papasikas
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Skarpnäcks OL
Lars Segerman, Nämndemansbacken 67
12838 Skarpnäck

Kontakt:
Tel: 0704931339
E-post: This is a mailto link

Se all info